Voor de veiligheid van werknemers en bezoekers van uw onderneming en uw eigendommen, is deskundige periodieke controle van uw noodverlichting een noodzaak.

Brandpreventie Westland controleert alle merken en typen noodverlichtingsarmaturen .

Onze ervaren monteurs voeren controles uit volgens de vastgestelde praktijkrichtlijn ISSO79.

Zij hebben de kennis, ervaring en het gereedschap om uw noodverlichting vakkundig te repareren en te onderhouden.
Noodverlichting is een belangrijk onderdeel van de brandveiligheid binnen een gebouw.  Het waarborgt de veiligheid van personen in het pand in noodgevallen waarbij de netspanning is uitgevallen.
Waar mensen normaal gesproken altijd de uitgang kunnen vinden, zorgt de paniek en desoriëntatie ervoor dat dit niet meer zo makkelijk is. De noodverlichting zorgt er op die momenten voor dat alle aanwezigen de vluchtroutes direct kunnen zien en zich veilig kunnen stellen.

Noodverlichtingsarmaturen hebben echter regelmatig (onzichtbare) defecten, zoals accu’s met onvoldoende capaciteit, of kapotte lampen. Daarnaast is dikwijls sprake van een verkeerde vluchtroute, verouderde pictogrammen, of een tekort aan noodverlichtingsarmaturen.
Een deskundige periodieke controle van uw noodverlichtingsarmaturen is wettelijk verplicht.

Tijdens de keuring van de noodverlichting wordt er gekeken naar de werking van alle onderdelen van de noodverlichting, waaronder de voeding voor de noodverlichting en de armaturen.

Er wordt onder andere gekeken:

  • Of er genoeg noodverlichting aanwezig is
  • Of de noodverlichting automatisch binnen 15 seconden gaat werken na het uitvallen van de netstroom
  • Of de noodverlichting lang genoeg blijft werken circa 60 minuten
  • Of de pictogrammen op de juiste plaats gebruikt zijn en correct afgebeeld zijn

Wij kunnen het jaarlijks onderhoud gelijktijdig uitvoeren met het jaarlijks onderhoud van uw brandblusmiddelen, AED’S, rookmelders, EHBO koffers, elektrisch gereedschap, valbeveiliging, trappen, ladders en stijgers .