Voor de veiligheid van werknemers en bezoekers van uw onderneming en uw eigendommen, is deskundige periodieke controle van uw brandblussers en brandslanghaspels een noodzaak.

Brandpreventie-Westland controleert alle merken en typen brandblussers en brandslanghaspels.

Onze ervaren monteurs voeren controles uit volgens de vastgestelde onderhoudsnormen NEN 2559 (brandblussers) en NEN-EN 671-3 (brandslanghaspels). Zij hebben de kennis, ervaring en het gereedschap om uw brandblussers en brandslanghaspels vakkundig te repareren en te onderhouden.

Volgens de vastgestelde norm moet een brandblusser ieder jaar gekeurd worden oftewel de jaarlijkse keuring. Naast het jaarlijkse onderhoud vind er in het 5e en 15e jaar uitgebreid onderhoud plaats. Bij deze onderhoudsbeurt wordt de vulling vervangen.

Het 10e levensjaar van de brandblusser vind er revisie plaats, hierbij word alles vervangen wat er vervangen kan worden.

20 jaar na de productiedatum is een brandblusser afgeschreven.

Een brandslanghaspel wordt ook ieder jaar jaarlijks gekeurd. En elke 5e jaar uitgebreid onderhoud, het belangrijkste hier is het afpersen van de slang. Zo testen wij of de slang nog goed is.

Wij kunnen het jaarlijks onderhoud gelijktijdig uitvoeren met het jaarlijks onderhoud van uw noodverlichting, EHBO koffers, AED’s, elektrisch gereedschap, trappen, ladders en steigers en valbeveiliging.